YUCOM predstavio Analizu sudske prakse vraćanja poslovne sposobnosti

0

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM je u utorak, 29. oktobra,2019 godine u Kuću ljudskih porava i demokratije, organizovao  konferenciju povodom predstavljanja publikacije Vraćanje poslovne sposobnosti – sudska praksa i preporuke“. Konferencija je organizovana u okviru projekta Ka unapređenju prava osoba sa invaliditetom uz podršku Ambasade Republike Češke.

Na koferenciji su govorili Katarina Golubović, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM , Miroslav Čančik, savetnik u  Ambasadi Republike Češke, Milan M. Marković, šef tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava, Kosana Beker, programska direktorka udruženja građanki FemPlatz,  Teodora Tomić, pravna savetnica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM.

Na osnovu rezultata istraživanja petogodišnje sudske prakse osnovnih sudova u Republici Srbiji, pravni tim YUCOM-a je izradio Publikaciju ‘’Vraćanje poslovne sposobnosti- sudska praksa i preporuke’’ u kojoj su formulisane preporuke za unapređenje zaštite prava lica s mentalnim invaliditetom, na osnovu međunarodnih standarda u ovoj oblasti i primera dobre prakse u Evropi.

Share.

Leave A Reply