Skip to content Skip to footer

Mommčilo Živadinović

Izvršni direktor

Momčilo Živadinović je nakon četvorogodišnjih studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, diplomirao 2013. godine, gde je takođe završio i master studije (master teza: Analiza pravnog okvira socijalne zaštite u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji). U Komitetu pravnika za ljudska prava – YUCOM angažovan je od novembra 2013. godine, gde je obavljao poslove projektnog menađera. Uspešno je realizovao veliki broj nacionalnih, regionalnih i međunarodnih projekata (EIDHR, CSF, World Bank, European Commission, USAID, SIDA, OSCE, Interreg Danube Transnational Programme, Human Rights House Foundation, International Visegrad Fund i dr.) i deo je tima koji rukovodi Otvorenim vratima pravosuđa. Od maja 2023. godine, Momčilo je na poziciji izvršnog direktora YUCOM-a.

Kao jedan od rukovodilaca Otvorenih vrata pravosuđa, pozvan je da predstavi ovu inicijativu na IACA konferenciji 2023. godine u Buenos Airesu, a takođe je predstavio ovaj projekat kao finalista World Justice Challenge u Čikagu u avgustu 2024. godine. Trenutno je angažovan kao rukovodilac komponente USAID-ovog projekta „Pravda za sve“, u okviru koga se nastavlja rad projekta Otvorena vrata pravosuđa.

Radio je u predstavništvu Visokog komesarijata organizacije Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR) sa sedištem u Beogradu i Education Relief Foundation sa sedištem u Ženevi. Momčilo je alumnista mreže Transparency International School on Integrity. U svom neformalnom obrazovanju prošao je niz edukacija, treninga i seminara organizovanih od strane međunarodnih organizacija. Govori tečno engleski jezik, a služi se i francuskim.

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM)
Kneza Miloša 4, 11000 Beograd, Srbija
Tel:(+ 381 11) 33-444-25; 33-44-235
office@yucom.org.rs

Copyright © YUCOM 1997 – 2024